Boekvoorstelling Graailand... Het boek waar alles mee begon

Organisatie: Uitgeverij EPO i.s.m. ABVV-Horval, ACOD-Lrb, BBTK-Leuven en Comac Leuven

GRAAILAND. HET BOEK WAARMEE ALLES BEGON
De politiek davert op haar grondvesten. En zeggen dat alles begon met een bestseller: Graailand. Maandenlang schreef Peter Mertens aan de opvolger van 'Hoe Durven Ze'. Van de gettocultuur in de Wetstraat tot de zelfbediening van graaiers zoals Barroso en De Gucht. Van Panamese postbusbedrijven tot Trumpiaanse verkiezingen. Van flexverslaving tot arbeid 4.0. Van dure waterprijzen tot drie-euro-maaltijden in rusthuizen. Mertens gooit geen steen in de kikkerpoel, maar meteen een hele muur. Over de graaicultuur, over het establishment, over de crisis. Maar ook over de New Kids in Town, over verzetscultuur, over herverdeling van rijkdom en arbeid, over het vuur van Bernie Sanders en over de politiek van de hoop. Een boek dat brandt in de handen. Een boek dat luistert naar de naam 'Graailand. Het leven boven onze stand'.

--------------------------------------------------------------

... Met een swingend boekprogramma:

Aan het woord: Christel Dusoleil (Theaterkenner), Marc Van Ranst (Viroloog KULeuven), Marijke Persoone (Hart boven Hard), Willy Van Den Berge (Federaal Secretaris ACOD-Lrb), Tom Van Looy (Diensthoofd Vorming & Beweging ACV Halle-Vilvoorde & Leuven), Bert Verhoogen (Secretaris ABVV-Horval), & Peter Mertens.

Moderator: Gui Polspoel (Journalist Kanaal Z)

Muzikale omlijsting: Jowan Merckx (Fluit, doedelzak, zang)

Locatie: Auditorium Max Weber (app 00.05 (Parkstraat 71, 3000 Leuven). De voorstelling begint om 20u00 stipt. Gratis inkom.

Het boek is ter plaatse te koop en Peter Mertens signeert het graag na afloop van de boekvoorstelling.

Graag vooraf inschrijven door een mail te sturen naar uitgeverij@epo.be met vermelding "Graailand Leuven 27/4"

Datum: 
donderdag, 27 april, 2017 - 20:00
Plaats: 
Katholieke Universiteit Leuven / Sociale Wetenschappen
Parkstraat 45
3000 Leuven