Nieuws

Nieuws

De Partij van de Arbeid (PVDA) deelt vandaag gratis parkeerkaarten uit op de grote markt van Vilvoorde. Het gaat om een ludieke actie waarmee de partij de verhoging van de parkeertarieven in vraag stelt.

Nieuws

De CAO-onderhandelingen tussen de AB InBev directie en de vakbondsdelegatie lijken op een kat-en-muis spel. 4 weken lang liet de directie uitschijnen dat ze akkoord zouden gaan met de eisen van de vakbonden, maar zodra de onderhandelingen effectief opstartten, gaf de directie niet thuis en weigeren ze concrete afspraken te maken. Daarop voerden de werknemers actie om de onderhandelingen vlot te krijgen.

Nieuws

Vorige week keek heel Vlaanderen mee naar het reilen en zeilen van een commercieel woonzorgcentra tijdens de uitzending van het duidingsprogramma Pano. Het was harde realiteit, waarbij zeer duidelijk werd dat zo’n woonzorgcentra winst maakt door te besparen op zorg voor de bewoners. Het personeel ondergaat een heuse strijd tussen de werktijd en het werk dat moet gebeuren. Ze staan onder grote werkdruk, waardoor ze eigenlijk alleen maar basiszorg kunnen aanbieden. Ook deze basiszorg is vaak nog ontoereikend.

Nieuws

Terwijl onderwijskoepels en politieke partijen ruzie maken over eindtermen en over vrijheid van onderwijs, terwijl de hervorming van het secundair onderwijs niet lijkt te lukken en terwijl de organisatie van inclusief onderwijs in de soep draait, zijn er duizenden gezinnen die in armoede leven en niet weten hoe zij de volgende weken de hoge schoolrekeningen zullen kunnen betalen.

Nieuws

Al 20 jaar sta ik met veel energie in het lager onderwijs. Op dit moment geef ik les in het 6e leerjaar. Een job die ik combineer met een dag beleidsondersteuning. Ik heb wel degelijk passie voor onderwijs en ik ben wel degelijk voorstander van de filosofie van het M-decreet. Maar het M-decreet werkt niet zonder middelen en dit is waarom.

Nieuws

Geneeskunde voor het Volk en Solidair organiseren voor de achtste keer het Feest van de Solidariteit.

Wat is er te doen op Manifiesta 2017?

Teveel om op te noemen, voor een volledig overzicht verwijzen we graag naar de Manifiesta website.

Waar kan je terecht voor jouw inkomkaarten?

Koop je Manifiesta inkomkaart in enkele muisklikken via de online ticketshop! Of, neem contact op met:

Nieuws

Leuven is kampioen wat dure stadsdiensten betreft. Ze treffen de inwoners met weinig geld het hardst. Een gezin met een laag inkomen, zal immers evenveel moeten betalen voor zwembad, huisvuil en bewonerskaart als een gezin met een hoog inkomen. Maar voor dat eerste gezin is het wel een stevigere hap uit hun budget. De stadsdiensten moeten een pak goedkoper.

Nieuws

Afgelopen zaterdag trok PVDA-Tienen de wijk in om aan inwoners van Grimde te vragen wat ze willen dat aangepakt wordt in hun stad. 's Anderendaags deden de leden van PVDA-Heverlee hetzelfde op de zondagse markt van deze Leuvense deelgemeente.

Al voor de tweede zaterdag op rij trokken leden van de PVDA-groep Tienen van deur tot deur om de inwoners van Grimde te vragen wat er volgens hen in Tienen beter moet aangepakt worden. Tegelijk konden de wijkbewoners de petitie voor de afschaffing van de Turteltaks ondertekenen.

Nieuws

Een kleine 40 aanwezigen luisterden geboeid naar Kim De Witte, pensioenspecialist van de PVDA, die te gast was in De Curve in Kessel-Lo op vrijdag 12 mei. We hadden nadien een gesprek:

Nieuws

Het debat over de dertigurenweek in de tent op het De Decker-Remyplein, was erg boeiend, concreet en daardoor overtuigend. Met gemeende dank aan de sprekers: politicoloog Olivier Pintelon van denktank Minerva, Merel Terlien van Furia, het vroegere V.O.K. (VrouwenOverlegKomitee) en Maartje De Vries van Marianne, de vrouwenorganisatie van de PVDA.

Moderator Wouter Vanduffel (Comac) trok het debat op gang met de vraag aan de panelleden waarom een dertigurenweek echt nodig is?

Pagina's