Over PVDA

Eerst de mensen, niet de winst. Niets typeert de PVDA beter dan dit uitgangspunt. Ons doel is een maatschappij op mensenmaat, waar er recht is op werk en een toekomst voor onze kinderen. Waar gezondheidszorg, huisvesting en onderwijs gegarandeerd worden.

De PVDA wil geen maatschappij waar enkel het grote geld, de commercie en de winst tellen.

De PVDA steunt – als enige politieke partij – de strijd van de vakbonden voor meer koopkracht. Wij komen op voor het behoud van de index, het brugpensioen en voor sterke openbare diensten.

De PVDA voert actie voor concrete voorstellen: een miljonairstaks op grote vermogens, een lagere energiefactuur door een daling van de btw tot 6%, goedkopere geneesmiddelen via openbare aanbestedingen, een verbod op afdankingen in winstgevende bedrijven,...

De PVDA is de enige nationale partij waar Vlamingen, Walen en Brusselaars de handen in mekaar slaan tegen bezuinigingen en de splitsing van ons land.

De PVDA is actief in 120 bedrijven en in meer dan 30 steden en gemeenten in heel het land. De dokters van Geneeskunde voor het Volk geven gratis goede zorgen aan 25.000 patiënten in 11 groepspraktijken. Onze verkozenen zetten jouw strijd op de agenda.

De PVDA telt vandaag 4.500 leden. We hebben ook jouw voorstellen, ideeën en inzet nodig om ons werk te verbeteren en onze strijd te versterken: kom erbij!