Pers

Persbericht

Leuvens burgemeester Tobback krijgt een maandelijks pensioen van 6200 euro bruto bovenop zijn riante jaarloon voor 123.000 euro als burgemeester. “Alle traditionele partijen zijn in hetzelfde bedje ziek. Al acht maanden vragen wij dat er transparantie komt over de mandaten en de vergoedingen die politici krijgen, en er vallen steeds nieuwe lijken uit de kast” zegt Line De Witte, voorzitter van PVDA in Leuven. “Politiek moet een engagement zijn. De PVDA wil dat er een plafond komt voor het totaal van alle private en publieke inkomens van een mandataris.

Persbericht

De Raad van Bestuur van Ecowerf heeft beslist om vanaf 1 januari 2018 in al haar gemeenten de roze zak met zachte plastics aan huis op te halen. Dat is nu net wat de PVDA-afdeling van Landen met haar 'rozezakkenactie' wilde bekomen.

Persbericht

"Leuven hoort bij de slechtste leerlingen van de klas als het gaat over het bouwen van de broodnodige extra sociale woningen," schrijft Het Nieuwsblad op donderdag 5 januari. De stad wordt door Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) op de vingers getikt. Burgemeester Tobback wil het rapport het liefst in de vuilbak zien belanden. “Tobback ontkent het licht van de zon” stelt Line De Witte van de PVDA, “al jaren horen wij dat er in Leuven te weinig sociale woningen zijn. Een studie van het onderzoeksinstituut HIVA bevestigt deze cijfers.

Persbericht

De PVDA en haar jongerenbeweging COMAC, voeren in Leuven actie voor meer fietsenparkings. Ze doen dat met de slogan “Tobback blijf van mijn fiets af” en delen 500 fietsstickers uit met die boodschap. Het probleem stelt zich voornamelijk aan de stationsbuurt.

Meer fietsen dan parking

Persbericht

De PVDA viert morgen samen met vele anderen 1 Mei, de feest- en strijddag van de arbeid, die symbool staat voor sociale strijd en sociale welvaart. We nemen in heel het land deel aan de verschillende activiteiten die georganiseerd worden. In Leuven loopt de PVDA mee met de jaarlijkse 1 Mei-optocht. De PVDA komt om 11u samen op het martelarenplein.

Vanaf 13u organiseert PVDA voor de tweede keer een solidariteitsfeest op het De Becker-Remyplein in Kessel-Lo.

Persbericht

Terwijl steeds meer gezinnen beroep doen op gaarkeukens en voedselbedeling, verhoogt de regering Bourgeois de prijzen van De Lijn en knipt ze in het aanbod. Dat is geen sociaal beleid. Het is ook geen logische keuze. De Lijn verbindt, in de letterlijke betekenis van het woord.

De inperking van De Lijn zal het autoverkeer en de files op onze wegen verhogen. Dat is een stap in de verkeerde richting, zowel economisch als ecologisch. De PVDA ijvert voor een ambitieus beleid rond mobiliteit.

Persbericht

In het nog landelijke Nossegem kampeerden vanaf donderdagavond ouders voor de poort van de dorpsschool om zich te verzekeren van een plaatsje voor hun zoon/dochter in september. Maandagochtend gaan immers de inschrijvingen voor kleuters van start en door het volgehouden wanbeleid van de opeenvolgende Vlaamse Regeringen inzake onderwijsinfrastructuur, zijn kampeertoestanden al enige tijd niet meer voorbehouden aan grotere steden.

Persbericht

Meer dan 750 jobs dreigen verloren te gaan bij privébedrijven in Haasrode en Tienen in Vlaams-Brabant. Nochtans noteren zij allemaal winstcijfers met meer dan zes nullen. Als PVDA horen wij echter niets van de regering om de werkgelegenheid te beschermen. Wij willen dat zij maatregelen neemt om jobs te behouden. De aangekondigde lastenverlagingen zorgen helemaal niet voor het scheppen van jobs.

Tsunami van ontslagen bij winstgevende bedrijven in de regio

Persbericht

Voor PVDA+ wordt 25 mei een speciale dag. De dag waarop wij naar het parlement gaan.
Halen we 5 verkozenen, zoals we sinds het begin van de campagne voorop stelden, of zijn er verrassingen... ook in Vlaams-Brabant.
We wachten met ongeduld de uitslag af.

Persbericht

Een 50-tal militanten van de linkse PVDA voeren vandaag actie aan de start van de gemeenteraad in Leuven. Met 912 petities van Leuvenaars en een spandoek met daarop "op een wachtlijst kan je niet wonen" zullen ze het stadsbestuur opwachten.

Pagina's