PVDA viert in Leuven 1 mei onder muzikale begeleiding van Big Bill

De PVDA viert morgen samen met vele anderen 1 Mei, de feest- en strijddag van de arbeid, die symbool staat voor sociale strijd en sociale welvaart. We nemen in heel het land deel aan de verschillende activiteiten die georganiseerd worden. In Leuven loopt de PVDA mee met de jaarlijkse 1 Mei-optocht. De PVDA komt om 11u samen op het martelarenplein.

Vanaf 13u organiseert PVDA voor de tweede keer een solidariteitsfeest op het De Becker-Remyplein in Kessel-Lo.

Provinciaal voorzitter Sander Vandecapelle zal zijn 1 Mei-boodschap brengen om 14u30 over de 30-urenweek, over de steun aan Griekenland en over de nood aan genereus links. Ook syndicalisten van ABVV en ACV nemen het woord. Om 15u speelt Bekende Leuvenaar Big Bill na een jaar van rust zijn openingsconcert. Armand Hombroux die een jaar out was door ziekte, herbegint zijn muzikale tour op 1 mei uit solidariteit met de werkende bevolking.

Onze 1 Mei-boodschap zal vanaf morgenochtend 10u30 beschikbaar zijn op onze website www.leuven.pvda.be. Sander Vandecapelle zal beschikbaar zijn voor interviews vanaf 11 uur op de optocht op nadien op het De Becker Remyplein. )