PVDA Tienen

Nieuws

Afgelopen zaterdag trok PVDA-Tienen de wijk in om aan inwoners van Grimde te vragen wat ze willen dat aangepakt wordt in hun stad. 's Anderendaags deden de leden van PVDA-Heverlee hetzelfde op de zondagse markt van deze Leuvense deelgemeente.

Al voor de tweede zaterdag op rij trokken leden van de PVDA-groep Tienen van deur tot deur om de inwoners van Grimde te vragen wat er volgens hen in Tienen beter moet aangepakt worden. Tegelijk konden de wijkbewoners de petitie voor de afschaffing van de Turteltaks ondertekenen.

Nieuws

Al voor het derde jaar op rij hebben leden van de PVDA-basisgroep van Tienen het project van Geneeskunde voor de Derde Wereld – G3W gesteund.

Deze solidariteitsorganisatie verkoopt samen met Initiatief Cuba Socialista (ICS) chocolade paaseitjes ten voordele van een milieuproject in Cuba. Op de zondagse rommelmarkt in Tienen verkochten ze aan hun standje samen 37 zakjes. Op drie zakjes na werd de hele voorraad die ze meegebracht hadden, verkocht. Een mooi succes!

Meer info over de campgne vind je hier

Nieuws
Vrijdagnacht (06/12/2013) verdween de wensenkerstboom die zich bevond aan het stalletje van PVDA-Tienen op de jaarlijkse kerstmarkt (gehouden de Grote Markt in Tienen).

Alle mensen mochten hun wensen voor de stad Tienen kenbaar maken en in onze kerstboom hangen. Maar verdorie bij opening op zaterdag (07/12) bleek de boom verdwenen. Was het een daad van ordinaire vandalen? De politie op bevel van de burgemeester? We weten het niet en zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen. Het ga je goed, mijn vriend. Dat je naalden mogen schitteren en je meegedragen wensen alsnog hun doel bereiken...

Nieuws
een onverhoopt succes :)

Verkiezingsenquête op de agenda van de basisgroep
Dat de verkiezingsenquête eraan kwam, wisten we natuurlijk al en dus stond dit item zeker op de agenda van onze maandelijkse vergadering.

Fotoreportage

Veel sneller dan het verschijnen ervan stuurde Tony me de foto's en dit berichtje "Dag Wout, als bijlage een selectie van de best bruikbare (al wat opgelichte) foto's van lezing + debat Tienen 23 mei 2013, Matthias Lievens, Mythe Groene Economie. mvg"

Zie ook PVDA-Tienen: “Met Vader Winst gaan we Moeder Aarde niet redden”

Nieuws
System change, not climate change

"System change, not climate change” schreef Matthias Lievens in mijn boek, toen ik hem vroeg om het te signeren. Het was de rode draad van zijn betoog waarmee hij donderdag 23 mei de debatavond over “de mythe van de groene economie” op gang trok. De Tiense afdeling van de PVDA mag erg tevreden zijn over haar eerste publieke activiteit.

Activiteit
voorstelling door Martthias Lievens en debat

Lezing door Matthias Lievens (auteur)

gevolgd door

Debat gemodereerd door Ruben Ramboer (hoofredacteur Solidair)

panel:

- Matthias Lievens (auteur)
- Wiebe Eekman (klimaatspecialist PVDA)
- Tom Roovers (gemeenteraadslid Groen Tienen)
- Hendrik Decroos (Noord-Zuid beweging Tienen)
- Huig Deneef (Natuurpunt Tienen)

Datum: 
do, 23/05/2013 - 20:00
Plaats: 
Café 't Hoekske
Oude Leuvensestraat 93
3300 Tienen
Activiteit
ontmoet de nieuwe PVDA-ploeg van Tienen (kleur de ster)

op vrijdag 6/12 van 17 tot 22u
op zaterdag 7/12 van 14 tot 22u
tot zondag 8/12 van 14 tot 19u

Progressieve, linkse literatuur op Epo boekenstand
PVDA-Info
Grote PVDA-verkiezingsenquête

Maar ook knabbels, glüwein, kofie frisdrank

Datum: 
vr, 06/12/2013 - 12:00
Plaats: 
Grote markt (ter hoogte van de zijkant van de kerk) 3300 Grote Markt