De Lijn

Nieuws

Sander Vandecapelle is vandaag gaan luisteren aan het stakingspiket van #DeLijn in Leuven.

"Wij staken voor de reizigers en het personeel," zeggen de actievoerders. Want De Lijn wilt met het nieuwe plan “DL 2020” nog eens 40 miljoen euro besparen en 286 bediendenjobs schrappen."

Nieuws

Vandaag (3-11) lees ik in het Nieuwsblad  'Vakbond ACV roept op tot staking bij De Lijn Vlaams-Brabant'. Daaronder, “Het ACV roept op om vrijdag het werk neer te leggen. Ze klagen over personeelstkort bij de technische diensten.
Even verder... De Lijndirectie betreurt dat het ACV oproept tot een staking, want volgens hen is de afgelopen tijd net veel werk verzet om het probleem op te lossen."

Wat is daar nu van aan vroegen we ons af, en belden Geert Witterzeel, ACV-secretaris voor De Lijn.

Nieuws

We contacteerden Ronnie Danckaert secretaris van ACOD De Lijn.

Op hln.be lees ik op dinsdag 2 juni dit “Tientallen reizigers werden gisteren getroffen door de staking bij De Lijn in de stelplaatsen van Tielt-Winge en Tienen. Vooral de lijnen tussen Diest en Leuven waren getroffen. Ook vandaag staken de vakbonden verder. Reden voor de staking is de sluiting van de Tiense stelplaats.”

Activiteit

De senioren van het ABVV brengen op maandag 31 augustus 2015 een laatste groet aan hun geliefde gratis openbaar vervoer. Op verschillende stelplaatsen in Vlaanderen worden er rouwkransen overhandigd aan de directie van De Lijn.

Toegankelijk en betaalbaar openbaar vervoer
Sterke openbare diensten
Neem deel aan de actie!

Vanaf 1 september moeten 65-plussers 50 euro betalen voor het gebruik van bus en tram. Tegelijk wordt het aanbod ook sterk afgebouwd.Senioren die op het platteland of aan de rand van de stad wonen, zullen nog minder bediend worden.

Datum: 
ma, 31/08/2015 - 09:00
Plaats: 
ABVV
Maria-Theresiastraat 119
3000 Leuven