Line De Witte

Nieuws

Zaterdag 17 december maakte de PVDA in Leuven bekend dat Line De Witte de lijst zal trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. “Het stadsbestuur maakt van Leuven een elitaire stad, die voor velen onbetaalbaar wordt.” aldus de 28-jarige De Witte, “wij willen een stad waar de mensen eerst komen, en zullen daar de komende jaren strijd voor voeren.” De PVDA gaat voor een eerste verkozene in Leuven. Het resultaat dat de partij tijdens de federale verkiezingen in 2014 in Leuven behaalde, volstaat voor een zetel.

Nieuws

De Leuvense afdeling van de PVDA voert actie tegen leegstand in Leuven. Ze doen dat symbolisch aan een huis in de Brusselsestraat dat al 19 jaar leeg staat en zelfs onbewoonbaar verklaard werd. De aanpak van leegstand een eerste stap in de goede richting om de wooncrisis in Leuven aan te pakken. “Op dit moment staan meer dan 3000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning in Leuven” zegt Line De Witte van de PVDA, “De Stad moet woningen die langer dan vijf jaar leegstaan onteigenen en er sociale woningen van maken”.

425 woningen staan leeg in Leuven

Nieuws

Het gaat de laatste tijd nogal vaak over ‘onze normen en waarden’. En hoe die beter zijn dan die van een ander. Ik heb dat altijd een beetje een vreemd begrip gevonden, ‘onze’ normen en waarden. Vooral omdat ik niet zo goed weet waar die ‘ons’ dan precies op slaat. Maar ik probeer toch even.

Nieuws

Leuven moet wat meer ambitie hebben en creatief het stop-principe toepassen in het mobiliteitsbeleid van de stad. Het stop-principe geeft voorrang aan stappers, dan de trappers, vervolgens het openbaar vervoer en tenslotte de privéwagens.

Nieuws

In de grondwet staat: “Recht op een behoorlijke huisvesting”. Er had moeten volgen: “voor een betaalbare prijs”. Anders is dat recht voor velen een lege doos.

Dit interview is verschenen in de eerste editie van het nieuwe Leuvense magazine 't Frank Blad.

Line De Witte was in 2014 nog lijsttrekker voor PVDA, is 27 jaar, geeft les in een middelbare school en is actief in de studentenbeweging. Zij betaalt 915 euro huishuur.

Line, als leerkracht wiskunde moet je toch al gemerkt hebben dat dat nogal veel is?

Nieuws

Speech van Line De Witte, woordvoerder van PVDA-jongerenbeweging Comac, tijdens de Protestparade van de PVDA op 19 oktober.

Charles Michel zei in de Kamer: “Ons regeringsprogramma is helemaal gericht op de toekomst, zowel voor de huidige als toekomstige generaties.” Bourgeois zegt dat we moeten ‘snoeien om te groeien’, besparen om onze toekomst beter te garanderen, zogezegd.

Nieuws

De besparingen van de Vlaamse regering worden verkocht als onoverkomelijkheid. De vraag aan minister-president Geert Bourgeois of hij ook zal inleveren, is dan ook helemaal niet populistisch, stelt Line De Witte van Comac.

Nieuws

“Visie zonder actie is slechts een droom. Actie zonder visie is enkel tijdverdrijf. Visie met actie kan de wereld veranderen.” – Nelson Mandela

Daarom staan wij hier vandaag als PVDA. Omdat wij een visie hebben, en weten dat strijd loont. Die droom zal er niet vanzelf komen, de verwezenlijkingen uit het verleden zijn er gekomen door strijd, door door te gaan waar het moeilijk en zelfs onmogelijk leek, gesteund door de zekerheid dat het beter kon en moest. Zo is het altijd geweest, en zo zal het ook altijd zijn.

Nieuws

Aflossing Van De Wacht: Peter Mertens (PVDA+) en Line De Witte (Comac) verschenen in Veto op 27 april 2014.

Deze verkiezingen zijn het moment van de waarheid voor de radicaal-linkse PVDA+. Met wat geluk raken voorzitter Peter Mertens en Vlaams-Brabants lijsttrekker Line De Witte verkozen in het parlement.

Voor de eerste keer zet de partijvoorzitter zelf onze koffie. “Zet dat maar in jullie krant. Bij andere partijen is dat zeker een onbetaalde uitzendkracht,” merkt Peter Mertens laconiek op.

Nieuws

Line De Witte is onderzoekster KU Leuven en lijsttrekker Vlaams Parlement, voor de provincie Vlaams-Brabant. Ze vertelt over haar prioriteiten bij de komende verkiezingen.

Pagina's