AB Inbev

Nieuws

De CAO-onderhandelingen tussen de AB InBev directie en de vakbondsdelegatie lijken op een kat-en-muis spel. 4 weken lang liet de directie uitschijnen dat ze akkoord zouden gaan met de eisen van de vakbonden, maar zodra de onderhandelingen effectief opstartten, gaf de directie niet thuis en weigeren ze concrete afspraken te maken. Daarop voerden de werknemers actie om de onderhandelingen vlot te krijgen.

Nieuws
Nieuws

Hij schudt met zijn schouders als ik hem vraag of hij hoofddelegee van AB InBev is. Hij moet niet weten van zo’n ‘titel’, “weet je, legt hij uit, we doen alles in groep bij ons”. Maar die groep kwam wel in het nieuws toen ze tien dagen geleden pamfletten over het brugpensioen uitdeelden aan hun bedrijf. En in tijden waar het woord ‘syndicale actie’ de rechtse regering in dit land de stuipen op het lijf jaagt, is dat meteen al nationaal nieuws.

Nieuws

Aan de poort van bierbrouwer AB Inbev voerden leden van de PVDA een ludieke actie. We roepen 7 januari uit tot tax freedom day. De dag waarop men mag stoppen met belastingen te betalen in dit land.

Dat geldt niet voor de arbeiders en bedienden die er werken. Wel voor de grote multinationals zoals AB Inbev, die minder dan 1% belastingen op hun winsten betalen. Ook voor de grote vermogens zoals de hoofdaandeelhouders van AB Inbev de familie De Spoelberch, De Mévius en Vandamme die geen miljonairstaks moeten betalen.

Nieuws
Leuven, Maandag 6 januari, vuurkruislaan om 11u
20 PVDA-militanten verzamelen vandaag aan de poorten van AB Inbev. Zij komen samen om het fiscale pamperbeleid van de stad Leuven en de federale regering te bekampen. Vanaf vandaag moet de multinational voor het verdere jaar geen belastingen meer betalen. Niet aan de stad, niet aan de federale overheid, zegt de woordvoerder van de partij in Vlaams-Brabant. De aandeelhouders van Inbev ontkurken vandaag de flessen champagne.

Stad Leuven verliest jaarlijks 2 miljoen euro inkomsten. 
Fotoreportage
fotoreportage door Line De Witte

Sander "Terug van geslaagde actie aan AB Inbev. Pak-de-poenshow begint vandaag voor AB Inbev Morgen ook te lezen in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad of vanavond op ROB-tv."

Nieuws
6 januari?!? Inderdaad want

op 6 januari om 7u 's morgens betaalt AB Inbev nog 0 Euro belasting voor de rest van 2014, terwijl u en ik gemiddeld 30% betalen.
PERSACTIE  Afspraak 6 januari, 11u
Voetpad voor AB Inbev, Vuurkruiserslaan (nabij Brugberg) Kessel-lo

Nieuws
Merci Koen... foto's en verhalen van verzet, arbeidersstrijd, anti-racisme, tegen besparingen, gasboetes, voor werk en loon of uitkering... MAIL DOOR EN WIJ PUBLICEREN (pvdavlaamsbrabant.arr.leuven@gmail.com )

In de Canadese stad St. John’s, Newfoundland and Labrador, wordt de laatste tijd een zware strijd geleverd voor het opleggen van wereldwijde arbeidstandaards in de brouwerijindustrie.

Nieuws
Meer bepaald om 19u30 in café SPORT op het Martelarenplein (plein aan het station).

Persbericht

Vrijdagavond 25 januari 2013 organiseert het Leuvense solidariteitscomité voor Ford een informatie- en discussieavond in Leuven. Meer bepaald om  19u30 in café SPORT op het Martelarenplein (plein aan het station).

Nieuws
Nieuws op 14 en 15/9, maar vandaag nog ;-)

Gelezen

in Visie (zie bijlage)

op Openbare bank.be

op Tine Van Rompuy

Hou ons op de hoogte! En we zetten het voor iedereen die het wil lezen op de site ;-)

Pagina's