wonen

Nieuws

De Leuvense afdeling van de PVDA voert actie tegen leegstand in Leuven. Ze doen dat symbolisch aan een huis in de Brusselsestraat dat al 19 jaar leeg staat en zelfs onbewoonbaar verklaard werd. De aanpak van leegstand een eerste stap in de goede richting om de wooncrisis in Leuven aan te pakken. “Op dit moment staan meer dan 3000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning in Leuven” zegt Line De Witte van de PVDA, “De Stad moet woningen die langer dan vijf jaar leegstaan onteigenen en er sociale woningen van maken”.

425 woningen staan leeg in Leuven

Nieuws
PVDA Leuven komt op voor het bouwen van 3.000 sociale huur- en koopwoningen binnen de vijf jaar.

Meer sociale woningen zorgen voor een betaalbare woonmarkt.

Activiteit

Gespreksavond


Zaterdag 22 oktober

Organisatie PVDA

Iedereen welkom

Datum: 
za, 22/10/2016 - 20:00
Plaats: 
KVG Vlaams-Brabant (tegenover de Abert Stainierstraat)
Tienseteenweg 63
3010 Kessel-lo
Activiteit

Er woedt een heuse wooncrisis in Leuven. Jonge gezinnen verlaten de stad omdat het te duur is, duizenden mensen staan op een wachtlijst voor een nieuwe sociale woning en huisbazen verhuren wat ze maar willen aan de prijs die zij zelf bepalen. Anderzijds staan er honderden huizen leeg in Leuven.

Daarom organiseert PVDA Leuven de avond 'Wonen in Leuven - mythes ontkracht'. Is de stad echt slachtoffer van haar eigen succes? Zijn er al heel veel sociale woningen? Mogen we eigenlijk helemaal niet van een wooncrisis spreken? Deze en veel meer vragen worden besproken op deze avond.

Datum: 
vr, 06/10/2017 - 20:00
Plaats: 
De Curve
de Becker Remyplein 27
3000 Leuven