Staking

Nieuws

Op Brussels Airport legde een groot deel van het personeel van Aviapartner -dat diensten zoals de afhandeling van bagage aflevert aan verschillende luchtvaartmaatschappijen- op donderdagvoormiddag 25 januari spontaan het werk neer. De meeste vluchten vertrokken sinds de middag van 25 januari zonder bagage. Diezelfde dag werd er nog onderhandeld tussen vakbonden en directie. Na 11u werd er een akkoord bereikt.

Nieuws

We contacteerden Ronnie Danckaert secretaris van ACOD De Lijn.

Op hln.be lees ik op dinsdag 2 juni dit “Tientallen reizigers werden gisteren getroffen door de staking bij De Lijn in de stelplaatsen van Tielt-Winge en Tienen. Vooral de lijnen tussen Diest en Leuven waren getroffen. Ook vandaag staken de vakbonden verder. Reden voor de staking is de sluiting van de Tiense stelplaats.”

Nieuws

Dat vernamen we deze morgen uit "welingelichte bron"

Nieuws

De werknemers van Deufol, een onderaannemer van Bosch in Tienen, haalden met hun driedaagse staking vorige week hun slag thuis, te weten een uitstapregeling vergelijkbaar met die van 2009 bij Bosch zelf.

Nieuws

Sinds donderdagnamiddag wordt er gestaakt in Deufol in Tienen. Die namiddag kregen de mensen te horen dat er zou overgegaan worden tot het ontslag van 65 van de 120 personeelsleden.

Deufol -Tienen werkt als een onderaanneming van Bosch en onstond 20 jaar geleden toen Bosch, "om kosten te besparen" besliste een deel van zijn activiteiten out te sourcen. Verschillende Bosch-arbeiders werden technisch naar een nieuwe firma overgebracht (D-Logistics), die nadien door de multinational Deufol werd opgekocht.

Nieuws

In Leuven en enkele omliggende gemeenten staken de postbodes. De vakbonden willen dat de directie meer personeel aanneemt en dat ze nieuwe postbodes beter begeleiden.

De brieven komen niet in de bus terecht, de kranten zijn wel bedeeld.

"Vanwege het structurele personeelstekort is er besloten om een sterk signaal te geven. Leuven en de omliggende gemeenten worden vandaag niet bedeeld", zegt vakbondsman Jean-Pierre Nys.

artikel deredactie.be (ons doorgemaild door Danny)

Nieuws

Knus lijkt het wel (op de foto),

Maar daar keek je toch doorheen nadat Luc, Hans (denk ik) en Patrick, 3 syndicale delegees, de wellicht 150-200 arbeiders toespraken, die voor 22u verzamelden voor de poort van Bosch in Tienen.

Nieuws
is te lezen op deredactie.be... Hadden wij de titel gezet dan was het eerder 'Oplossing voor problemen in zicht door staking', dat hopen we alvast voor het STACA-personeel

Door een staking bij Staca, een onderaannemer van De Lijn, rijden er amper bussen op de assen Brussel-Kortenberg-Leuven, Aarschot-Leuven en Zaventem- Luchthaven-Leuven. Ook morgen zullen er zo goed als geen bussen rijden.

Nieuws

Begin september maakte schokdemperproducent Tenneco bekend dat, door een herstructurering in Sint-Truiden, mogelijk 250 jobs worden geschrapt, maar volgens een artikel in de Spaanse krant La Nueva España zou het personeelsbestand in een eerste fase met de helft verminderen en verhuist de productie van alle vestigingen op termijn uit West-Europa.

Nieuws
Tine Van Rompuy ging deze namiddag op solidariteitsbezoek bij de stakers van Danone en Rotselaar. Ze zette dit op haar site (www.tinevanrompuy.be)

Ik ben juist terug van een solidariteitsbezoek aan het stakingspikket van Danone Rotselaar. De directie heeft er 75 afdankingen aangekondigd op iets meer dan 200 werknemers terwijl ze 266 miljoen euro winst maakt.
De stakers en de delegees hebben al een zware week achter de rug. Vanaf dinsdagavond werd het werk neer gelegd en brandt er hout aan de inkom van het fabriek.

Pagina's