De Groote Oorlog anders bekeken (lezing door Jacques Pauwels)

Leerde u op school ook over de oorlog tussen de goede en de slechte mogendheden? En dat de geallieerden wonnen omdat die slimme Belgen de IJzervlakte lieten onderlopen? Maar vroeg u zich nooit af wiens oorlog dit was? Voor wie of wat werd er gevochten? Wie had er bij te winnen en wie was de sigaar?

Historicus Jacques Pauwels, docent aan meerdere universiteiten in Canada, neemt ons mee naar de 19 e eeuw en ontrafelt de
tegenstellingen die de voedingsbodem vormden voor deze Groote Oorlog die zijn stempel drukte op de machtsverhoudingen in de 20ste en 21ste eeuw. De avond wordt ingeleid met gedichten door Charles Ducal.

WANNEER
20 november 2018 om 20u00 - 23u00
WAAR
't Pijlijser
R Borremansstraat 2
Huldenberg 3040
Belgium
Google map en route

Kom je?

Door dit formulier te verzenden verklaar je je akkoord dat de PVDA de door jou verstrekte gegevens bijhoudt om je naargelang je interesses op de hoogte te houden van standpunten en activiteiten van de PVDA. Je kunt die gegevens opvragen, laten verbeteren en laten verwijderen. Dat kan per e-mail naar pvda@pvda.be, of per brief naar PVDA, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel. Als je vindt dat we je persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verwerkt hebben, kun je een klacht indienen bij de Privacycommissie. Meer over het privacybeleid van de PVDA: www.pvda.be/privacy.

Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

Dit is jouw beweging