We zijn 3 weken ver en het reserveringssysteem voor de Halve Maan werkt nog steeds niet zoals het moet. Het gratis tarief voor Diestenaars is nog steeds te beperkt, zelfs met de geheime verhoging door het provinciebestuur. Het provinciebestuur lijkt de situatie niet goed te begrijpen en weigert het probleem grondig aan te pakken. Veel mensen blijven met de corona deze vakantie in eigen land en zoeken ontspanning in de buurt. Voor mensen die het financieel al moeilijk hebben, is dit altijd het geval. Zij kunnen geen gebruik maken van de speeltuin of zwembad en blijven zo thuis vastzitten, vaak zonder tuin.

Verschillende zaken kunnen beter:

1) Hef de beperking op op het gratis tarief voor Diestenaars. Gezinnen die het moeilijk hebben worden nu uitgesloten van basisontspanning.

2) Maak een onderscheid tussen speeltuin en zwembad. Niemand kan beiden tegelijk doen, waardoor beiden onderbenut blijven.

3) Werk met tijdsloten in de reservatie van enkele uren, zodat meer mensen op een dag gebruik kunnen maken van het zwembad. Zeker voor mensen die een uur of 2 uurtjes willen gaan zwemmen.

4) Geef mensen de mogelijkheid hun tickets te annuleren bij slecht weer of onvoorziene omstandigheden zodat deze terug in omloop komen.

5) Zorg dat mensen ook telefonisch kunnen reserveren, zodat mensen zonder internet niet bij voorbaat zijn uitgesloten van ontspanning.

 

TEKEN HIER ONZE PETITIE