Sander Vandecapelle zal bij de PVDA in Vlaams-Brabant de lijst voor het Vlaams Parlement trekken, Bea Knaepen die van de Kamer. De PVDA zit in de lift. We willen ambitieus zijn nu we zowel in Vilvoorde als in Leuven onze eerste verkozene binnenhaalden in de gemeenteraad. Nu willen we doorbreken in heel de provincie.

Sander Vandecapelle (31), geboren te Vilvoorde en opgegroeid in Dilbeek, woont sinds tien jaar in Leuven. Hij is als sociaal werker al zeven jaar werkzaam in de zorgsector en is voor zijn partij specialist in de zorg en het welzijnsdossier. Als voorzitter van de PVDA voor de provincie Vlaams-Brabant zag hij de partij de afgelopen jaren uitgroeien tot een kracht op links met meer dan 1000 leden in de provincie.

Bea Knaepen (63) was jarenlang syndicaliste in het metaalbedrijf Bosch in Tienen. Als bruggepensioneerde zet ze haar engagement vandaag verder in de PVDA. Speerpunten voor de actieve mama van 3 kinderen, 1 pleegkind en 5 kleinkinderen zijn naast de toekomst van de planeet voor de volgende generatie, koopkracht en goede pensioenen.

Met Vandecapelle en Knaepen kiezen we heel bewust voor twee persoonlijkheden die nog geen beroepspolitici zijn, maar met hun beiden voeten op het terrein staan. Als ze verkozen raken zullen beiden ook verder leven aan een gemiddeld werknemersloon, net zoals Raoul Hedebouw dat vandaag al doet. Hierdoor voelen we dus wat het wilt zeggen als de factuur van de elektriciteit omhoog gaat. Voor ons is dat heel belangrijk. Als je niet leeft zoals je denkt, ga je al snel denken zoals je leeft.

Onze campagne zal draaien om het sociale. Wij zijn fenomenaal sociaal. Dat is het DNA van onze partij en dat is het cement van onze samenleving. Fenomenaal sociaal betekent de strijd tegen de armoede op de eerste plaats zetten, de pensioenen verhogen, investeren in volwaardige jobs, de energiefactuur kraken en wonen betaalbaar maken voor iedereen.

Ook wat betreft het thema klimaat wordt er gekozen voor een sociale aanpak. Fenomenaal betekent België volledig klimaatneutraal maken tegen 2050, investeren in duurzame stroom en warmtenetten in publieke handen. Wij willen meer, comfortabel en gratis openbaar vervoer. De klimaatrevolutie zal sociaal zijn of ze zal niet zijn.