PVDA Vlaams-Brabant verzamelt steun voor slachtoffers aardbevingen

Op 5 maart organiseerden leden van verschillende PVDA-afdelingen een solidariteitsbrunch om geld te verzamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook PVDA-senatrice Ayse Yigit was aanwezig om te vertellen over haar solidariteitsbezoek aan de getroffen gebieden.  

PVDA Diest voert actie tegen betalende parkings aan station

Maandag 23 januari 2023 voerde PVDA Diest actie aan de gemeenteraad tegen het betalend maken van de randparkings aan het station. Bijna 20 mensen verzamelden zich aan het stadhuis van Diest met één duidelijke eis: “Geen betalende parking aan en rondom het station.” De NMBS maakte de stationsparking in januari betalend. Liefst 400 euro moeten pendelaars neertellen om hun auto achter te laten. Het stadsbestuur van Diest gooide daar een schepje bovenop door voor de omliggende straten een pendelabonnement in te voeren. Tijdens de actie overhandigden ze de meer dan 100 petities die werden opgehaald aan het station van Diest. 

Feestmaal voor de vrijwilligers van de nachtopvang CAW Vilvoorde

Op 30 December kookten leden en sympathisanten van PVDA Vilvoorde een feestmaal voor de vrijwilligers en daklozen van de nachtopvang CAW in Vilvoorde. "Zo bezorgen we deze mensen ook een aangename avond voor het nieuwe jaar" klinkt het bij de militanten van de PVDA.

PVDA Aarschot deelt soep uit tijdens koudste dag van het jaar

Op 7 januari konden inwoners van Aarschot gratis soep eten op het Chrysantenplein te Aarschot. Dit was een initiatief van de militanten van PVDA Aarschot.

Huisartsentekort in Vilvoorde

Op 27 augustus 2022 organiseerden PVDA Vilvoorde en Geneeskunde voor het Volk een actie in Vilvoorde om de aandacht te vestigen op het tekort aan huisartsen in de gemeente. Meer en meer mensen kunnen zich niet meer inschrijven in een huisartsenpraktijk, en moeten bijgevolg beroep doen op de wachtpost of de spoeddienst.

Spaghettifestijn in Zaventem

PVDA Zaventem organiseerde haar eerste evenement, een spaghettifestijn in thema. De kersverse groep bestaat sinds vorig jaar en kon nu al rekenen op de aanwezigheid van 30-tal leden. Nationaal voorzitter van Comac Sander Claessens en federaal volksvertegenwoordiger Maria Vindevoghel waren ook van de partij. 

Kerstman eist lagere energieprijzen

LEUVEN - Eind december ging de kerstman samen met PVDA Leuven op stap in Wilsele met een duidelijke vraag aan de regering: bevries de energieprijzen zoals in Frankrijk. De kerstman kent de situatie in Frankrijk goed, aangezien hij daar ook gepasseerd is, en daar liggen de prijzen wel drie keer lager dan bij ons. Waar wacht de regering nog op?

Eensgezind staken houdt collectief ontslag tegen bij industriële bakkerij

Op 27 januari kregen de werknemers van Lantmännen Unibake in België te horen dat bij een herstructurering de vestiging in Brussel zou sluiten en er in Londerzeel 23 jobs zouden verdwijnen. Een week staking in grote eenheid maakte de plannen voor collectief ontslag in de vestiging in Londerzeel ongedaan. Een prachtige overwinning, en grote opsteker voor arbeiders envakbonden in moeilijke tijden.

Waarom vinden wij Vernieuwing zo gevaarlijk?

Vernieuwing kwam in 2012 voor het eerst op als een open Vlaams-Belanglijst met naast Bart Laeremans en andere leden van Vlaams Belang enkele niet-partijleden.Nadat Bart Laeremans eind 2012 de strijd om het nationaal voorzitterschap van het Vlaams Belang verloor en in 2014 niet meer verkozen werd bij de parlementsverkiezingen, stelde hij vast dat zijn nationale politieke carrière ten einde was. Hij zag ook in dat met de agressieve taal van Filip Dewinter Vlaams Belang er moeilijk in zou slagen om het cordon sanitaire te doorbreken. Bart Laeremans nam ontslag uit Vlaams Belang en trok in 2018 weer met Vernieuwing naar de gemeenteraadsverkiezingen.

De solidariteit in de Vesdervallei gaat verder.

Acht maanden na de overstroming in de Vesdervallei is er nog steeds veel solidariteit in de straten van de Vesder gemeenten. Vanuit verschillende provincies zijn er iedere week Solidariteams op pad, hetzij met soep, hetzij met warme maaltijden, hetzij met het repareren van huizen.