Eensgezind staken houdt collectief ontslag tegen bij industriële bakkerij

Op 27 januari kregen de werknemers van Lantmännen Unibake in België te horen dat bij een herstructurering de vestiging in Brussel zou sluiten en er in Londerzeel 23 jobs zouden verdwijnen. Een week staking in grote eenheid maakte de plannen voor collectief ontslag in de vestiging in Londerzeel ongedaan. Een prachtige overwinning, en grote opsteker voor arbeiders envakbonden in moeilijke tijden.

Waarom vinden wij Vernieuwing zo gevaarlijk?

Vernieuwing kwam in 2012 voor het eerst op als een open Vlaams-Belanglijst met naast Bart Laeremans en andere leden van Vlaams Belang enkele niet-partijleden.Nadat Bart Laeremans eind 2012 de strijd om het nationaal voorzitterschap van het Vlaams Belang verloor en in 2014 niet meer verkozen werd bij de parlementsverkiezingen, stelde hij vast dat zijn nationale politieke carrière ten einde was. Hij zag ook in dat met de agressieve taal van Filip Dewinter Vlaams Belang er moeilijk in zou slagen om het cordon sanitaire te doorbreken. Bart Laeremans nam ontslag uit Vlaams Belang en trok in 2018 weer met Vernieuwing naar de gemeenteraadsverkiezingen.

De solidariteit in de Vesdervallei gaat verder.

Acht maanden na de overstroming in de Vesdervallei is er nog steeds veel solidariteit in de straten van de Vesder gemeenten. Vanuit verschillende provincies zijn er iedere week Solidariteams op pad, hetzij met soep, hetzij met warme maaltijden, hetzij met het repareren van huizen.

Solidartiteams gaan er weer op uit!

Al sinds de overstromingen in de zomer van 2021 trekken onze Solidariteams naar de Vesdervallei. Ze gaan er de mensen helpen heropbouwen. Vanuit Tienen ging zaterdag een tien tal vrijwilligers terug op stap.

We Are One - Boekvoorstelling Asse

In Asse organiseerde de basisgroep zaterdag 19 februari een succesvolle boekvoorstelling van "We Are One" van David Pestieau. Een avond vol debatten waar gesproken werd over eenheid, dienstencheques, kernenergie bij het Atomium (het laatste idee van Bart De Wever) en... van talen.

Geen betalende parkings aan en rondom station Diest

Het betalend maken van stationsparkings is voor de NMBS de nieuwe trend in Vlaams-Brabant en daarbuiten. Zowel in Aarschot, Tienen en Landen werd schafte men de gratis parkings af, tegen de belangen van de pendelaars in. We haalden hiervoor al bijna 1000 handtekeningen op. Nu is Diest de volgende in dit rijtje. Het stadsbestuur van Diest kondigde aan ook alle omringende parkings betalend te maken.  

Prijsverhoging GFT is een fout signaal voor een propere gemeente

Na de prijsverhoging van de restafvalzak beslist het Vilvoordse stadsbestuur om ook de GFT-ophaling duurder te maken. 25 euro betalen per jaar voor een GFT-container komt neer op een verdubbeling voor vele inwoners. Een fout signaal stelt PVDA-Vilvoorde die van betaalbare afvalophaling en een proper Vilvoorde een speerpunt maakt. Wij willen dat de inwoners beide mogelijkheden krijgen: een container of betaalbare zakken. 

Met de bus naar Manifiesta vanuit Leuven, Vilvoorde, Halle, Aarschot en Diest

Manifiesta 2021 gaat door met een spetterende affiche: zie www.manifiesta.be Bestel dus zeker jouw ticket en geniet mee van het solidairste festival van ons land. Hoe kan je op Manifiesta geraken? Met de bus! We leggen terug gratis bussen in vanuit Leuven en Vilvoorde, maar ook vanuit Diest, Aarschot en Halle. 

Postbodes halen na 4 dagen staken overwinning binnen

Op maandag 7 juni legden de postbodes van het mailcenter in Huizingen spontaan het werk neer. Reden van de staking: de te hoge werkdruk. Zo’n 100 werknemers stonden 4 dagen lang piket tot de vakbonden een akkoord bereikten met de directie. De meeste eisen van het personeel worden na de actie ingewilligd.

Stadsbestuur Vilvoorde maakte loze beloftes rond prijsdaling vuilniszakken

Op de gemeenteraad van mei ging PVDA opnieuw in de clinch met het stadsbestuur over de prijsstijging van de restafvalzakken. De stad beweerde steeds dat de invoering van de nieuwe vuilniszakken goedkoper zou uitkomen voor de Vilvoordenaar. De PVDA plaatste hier al eerder vraagtekens bij. Nu brengt de partij ook naar buiten dat de stad geen studie heeft om de prijsdaling te bewijzen.