Nieuws

Nieuwe busfolder PVDA

Lees hieronder onze nieuwe busfolder

D'Ieteren Kortenberg: miljardair wil 211 jobs schrappen ondanks fikse winst

Autobedrijf d'Íeteren in Kortenberg dreigt 211 personeelsleden op straat te zetten terwijl het bedrijf honderd miljoen euro winst maakte. Dividenden uitkeren aan je aandeelhouders en tegelijkertijd collectief afdankingen doorvoeren? No way, zegt de PVDA.

Personeel Albert Heijn legt werk neer om de veiligheid te garanderen

Supermarkt Albert Heijn in Aarschot ging afgelopen zaterdagochtend niet open. Het personeel moest het werk neerleggen om de nodige bescherming te verkrijgen. De directie gaf toe en belooft maatregelen te treffen.

Vilvoords stadsbestuur neemt stijgende armoede niet serieus

Op vijf jaar tijd verdrievoudigde de kansarmoede in Vilvoorde. Toch trekt het stadsbestuur niet aan de alarmbel. De aangekondigde meerjarenbegroting zorgt niet voor de broodnodige breuk. “Wat blijft er over van de belofte om van de strijd tegen kinderarmoede de absolute prioriteit te maken?”, vraagt gemeenteraadslid, Sander Barrez (PVDA), zich af.

PVDA-basisgroepsleden bezoeken Museum 44 in Meensel-Kiezegem

Zondagmiddag 19 april 2020: een gegidst bezoek aan Museum 44. Exclusief voor PVDA-basisgroepleden. Hoe komt 't dat zo weinig mensen de tragedie kennen waaraan dit museum in Meensel-Kiezegem is gewijd?

PVDA voert actie tegen permanente minimale dienstverlening aan de stationsloketten

De PVDA voerde vrijdag 5 juli actie aan het station in Tienen. We hekelen de permanente minimale dienstverlening aan de stationsloketten. De NMBS beslist de openingsuren van haar loketten te verminderen in 74 Belgische stations, waarvan vijf in Vlaams-Brabant. Vanaf 5 augustus worden de openingsuren van de loketten in Leuven en Diest ingekrompen tijdens de weekdagen. In Aarschot, Leuven, Tienen en Vilvoorde worden de openingsuren tijdens het weekend ingekort.

Denis, slaap zacht.

Woensdag 12 juni is Denis Van Hoef om 20u overleden.
Denis huwde nog enkele weken terug met Myriam Van Biervliet, zijn partner sinds vele jaren.  Samen hebben ze een felle dochter, Zahra. En veel poezen...

Lees hier onze verkiezingsfolder

Lisez notre dépliant électoral

PVDA met vertrouwen naar Vlaamse en federale verkiezingen

Sander Vandecapelle zal bij de PVDA in Vlaams-Brabant de lijst voor het Vlaams Parlement trekken, Bea Knaepen die van de Kamer. De PVDA zit in de lift. We willen ambitieus zijn nu we zowel in Vilvoorde als in Leuven onze eerste verkozene binnenhaalden in de gemeenteraad. Nu willen we doorbreken in heel de provincie.

Dit is jouw beweging